Nieuwsbrief Juli 2018

 

Voorwoord van het bestuur


Het eerste deel van het seizoen zit er inmiddels op, de zomerstop staat voor de deur. Afgelopen periode is er veel gebeurt o.a. junioren noodgedwongen uit de competitie, vele wedstrijden zijn verzet, aspiranten die het ontzettend goed in de competitie doen, kantine ontwikkelingen, ALV en een nieuw rookbeleid.. waar verderop in de nieuwsbrief meer over te lezen is.
Eind Augustus gaan we weer los, in het naseizoen verwachtten we vele en wij hopen mooie ontwikkelingen! Bij deze ontwikkelingen is jullie hulp hard nodig dus hou de website, nieuwsbrief en team app. tegen die tijd in de gaten.
 
De eerst volgende nieuwsbrief zal de tweede week van september verschijnen. Voor nu voor een ieder een hele fijne zomer! 

Met sportieve groet Jolanda, Ealse, Nick, Manon en Helga

 

Wist je dat...


....Auto Wijma gestopt is met onze vereniging te sponseren? Weet je nog een geschikt bedrijf die ons zou willen sponseren? Tip ons dan mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

.... 22 juni jl. onze jaarlijkse ALV was met een mooie opkomst van 21 leden in de kantine van Leovardia. Deze vertelde dat bij hun laatste ALV een opkomst van 30 leden waren en dat bij een ledenaantal van 880 leden. Dan doen wij het toch nog goed. Als bestuur waren we tevreden over de inbreng en gaan hier zeker mee aan de slag.

.... We nog steeds bezig zijn van alle leden een AVG formulier te verzamelen. Denk je nu dat heb ik ook nog niet ingeleverd mail dan naar ledenadministratie@northernstars.nl
 
 
 
 

Update nieuwe kantine werkgroep


De voorbereidingen voor september zijn in volle gang. De sloper en bouwer staan klaar en hebben in totaal zo’n 2 weken nodig. Maar eerst moeten alle aansluitingen worden afgesloten en kleine hobbeltjes vergen daarin soms wat meer aandacht dan verwacht. De administratie klopt namelijk niet altijd met de werkelijke situatie. Dit is de eerste zichtbare stap die we moeten zetten, dus van groot belang.

Verder is met de gemeente afgesproken waar de struiken nog verwijderd moeten worden. Dat kan op tijd gebeuren, maar alleen als uit het lopende onderzoek blijkt dat er zich geen bijzondere diersoorten in of bij onze kantine hebben gevestigd. Dat verwachten we ook niet, maar moet eerst wel even blijken.

De afgelopen periode is weer gebleken dat inbraakveiligheid toch wel een grote beperking van ons huidige gebouw is. Tot 2 keer toe werd de waterleiding gedemonteerd en meegenomen. Inbraak en vernieling willen we voor het nieuwe gebouw echt gaan voorkomen. We onderzoek daarom nu de mogelijkheden en kosten van volledige afsluiting van het gebouw met bijvoorbeeld rolluiken. Dat kan omdat de huidige begroting, zeker na de laatste ALV, daarvoor ruimte lijkt te geven. We willen ons plezier straks niet gelijk weer laten bederven!

En tot slot vormen nu ook de eerste ideeën zich over de binnenkant. Waar komt de keuken en de bar, hoe gaan we met voorraden om, hoeveel tafels en stoelen passen er in, wat komt er op de vloer etc. De ruimte biedt veel mogelijkheden, een mooie winterklus.

 
 

Nieuw rookbeleid na zomerstop

bv SPORT neemt met rookvrije sportaccommodaties en -terreinen een volgende stap op weg naar een rookvrije generatie.  

Iedereen van jong tot oud kan sporten in en op de sportaccommodaties van bv SPORT in Leeuwarden en omstreken en kan zodoende werken aan een gezonde leefstijl. Bij de gezonde leefstijl hoort ook niet-roken; roken en sporten gaan wat bv sport betreft niet samen. 

Per 1 september 2017 hebben de volgende sportaccommodaties rookvrije zones: Sportcentrum Kalverdijkje, Sportcentrum Rengers, Sportcentrum it Gryn, Sporthal de Twine, Sporthal Julianlaan en Sporthal Nylân. Deze rookvrije zones zijn te herkennen aan opvallende bordjes.

Verdere verenigingen aan het sportterrein van Kalverdijkje Noord wordt dringend verzocht hun rookbeleid aan te passen. Vele zijn ons al voor gegaan. Daarom hebben ook wij nu de verantwoordelijkheid op ons genomen om het roken op en langs onze honkbalvelden te verbieden. 

Het nieuwe rookbeleid zal na de zomerstop ingaan. 

 

Junioren uit de competitie


Dit seizoen zijn we hoopvol begonnen met een nieuw Junioren team. Een enthousiast groepje jongens met een even zo enthousiaste trainer Baudy Schoot. Jammergenoeg mocht het niet slagen, door vertrek, blessures, werk en school/stagezaken waren er iedere wedstrijd te weinig spelers om de wedstrijden te spelen. Hierdoor werd het onmogelijk om de nog de nieuw te spelen wedstrijden en inhaalwedstrijden te spelen met weer te weinig spelers. Daarom hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten het Junioren team voor nu op te zeggen.  

De Junioren zijn nu, zoals het de afgelopen 7 jaar al gebeurde vanuit de aspiranten, doorgestroomd naar Heren 1. Dit zal voor alle partijen erg wennen zijn. Als bestuur staan we open voor eventuele reacties/vragen en kan er gemaild worden naar sportieve-zaken@northernstars.nl


1ste Heren 1/Junioren wedstrijd 8-07-2018
 

Vacature wedstrijdsecretaris


Per 1 september gaat onze wedstrijdsecretaris met zwangerschapsverlof. Lijkt het je leuk om wat extra's voor onze club te doen? Neem dan contact op met Finnerieke Bijma wedstrijdsecretariaat@northernstars.nl om je te laten informeren wat de functie precies inhoud.
 

Hulp gevraagd bij Bee-Ball toernooi
15 september


Op zaterdag 15 september is er op onze thuisvelden een Bee-Ball toernooi. We kunnen deze dag je hulp goed gebruiken! Geef je op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Zomerstop 


Zaterdag 21 juli tot zaterdag 25 augustus

Vraag je trainer wanneer jouw training stopt/begint dit is per team verschillend. De wedstrijden zijn te vinden in de KNBSB sportlink app.


           
 

 
 

Van harte gefeliciteerd!     

  
Jeffrey v/d Meulen – 1 juli
 
Danny Bergsma – 2 juli
 
Baudy Schoot – 3 juli
 
Arjen Baas – 5 juli 
 
Sem Wiekstra – 7 juli
 
Leon Jousma – 8 juli
 
Jorrit v/d Kroon – 14 juli
 
Sander Jousma – 16 juli
 
Berry Sloot – 16 juli
 
Elsa Croes – 17 juli
 
Espen Hannema – 29 juli
 
Finn Moerkerk – 30 juli
 
 

Bouw ons nieuwe honk

 
Iedere bijdrage voor o.a. interieur, terras en alle andere zaken die nog nodig zijn is meer dan welkom!

Wilt u een doneren??
Dan kunt u uw bedrag storten op
IBAN NL92INGB0004009314
op naam van HSV Northern Stars
onder vermelding van 'Bouw ons nieuwe honk' 
Onze dank is groot!
 
 

Met dank aan onze sponsoren: