Nieuwsbrief Mei 2018

 

Voorwoord van het bestuur


De eerste thuiswedstrijden zijn in middels gespeeld, in alle teams hebben we moeite om voldoende spelers te krijgen tijdens de wedstrijden. We zitten nog steeds op meer dames, junioren, Bee-Ballers en heren te springen. Onze pupillen spelen de competitie in combinatie met Drachten Diamonds een mooie samenwerking v de twee kleine teams. Ook zoeken we nog een trainer voor zowel het dames als het heren 2 team. Ondanks dat het puzzelen is, is het toch mooi om de teams enthousiast te zien spelen en de support aan de zijlijn te zien.

Onze vereniging telt momenteel 69 spelende leden
Bee-Ball 5 t/m 9 jaar         5
Pupillen 8 t/m 12 jaar        5
Aspiranten 13 t/m 15 jaar 11
Junioren 16 t/m 21 jaar     8
Heren 2 vanaf 16 jaar       15
Heren 1 vanaf 16 jaar       12
Dames vanaf 16 jaar        13 (waarvan niet iedereen competitie speelt en langdurig geblesseerden)

Samen met 23 Verenigings&bondsleden maakt dit 92 HSV Northern Stars leden in totaal.  Als bestuur zijn we trots op dit aantal en dat we voor iedere leeftijds categorie iets kunnen bieden.

Met sportieve groet Jolanda, Ealse, Nick, Manon en Helga
 

Wist je dat...


.... op dit moment nog maar 4 dames softbalteams in het Noorden
actief zijn en het KNBSB Cluster Noord dit erg zorgelijk vindt.
.... vrijdag 22 juni 19:30 uur het jaarlijkse ALV is (Algemene leden vergadering) waar u als lid mee kan denken en beslissen over onze vereniging.
.... regio Harlingen/Waadhoeke een honk&softbal vereniging proberen op te starten bij genoeg animo in Harlingen.
... afgelopen maandag 7 mei er een score cursus is begonnen die gegeven wordt door Pauline Stoel. Aansluiten kan niet meer maar bij genoeg animo komt er in het najaar een herhaling van deze nu al succesvolle cursus.
 
 
 

Update nieuwe kantine werkgroep


De werkgroep Nieuwe Kantine is van start gegaan en komt nu 2-wekelijks bij elkaar. Baudy, Sander, Berry en Marcel hebben de handschoen opgepakt om samen met Ealse en Jolanda vanuit het bestuur, er voor te gaan zorgen dat de kantine nu hopelijk snel geplaatst kan worden. 

De vergunning is bijna rond. Laatste openstaande punt is nog de mogelijke verstoring van het broedseizoen. Dat wordt nu uitgezocht. Verder gaat de aandacht eerst vooral uit naar het maken van afspraken met alle betrokken partijen, zodat iedereen klaar staat en kan beginnen zodra die vergunning er is. Denk aan de sloper en het plaatsingsbedrijf, maar ook de nutsvoorzieningen en gemeente voor verwijderen van het groen rond de kantine. 

Daarnaast bereiden we ons voor op wat daarna komt: er is gebleken dat direct al wat klein onderhoud nodig is, de inbraakbeveiliging zal beter moeten (leert de ervaring) en natuurlijk de metamorfose van klaslokaal naar clubgebouw. 

Belangrijkste is nu het afronden van de vergunning en bepalen van een plaatsingsdatum. We verwachten daarover deze mei maand de duidelijkheid.

Indeling en ligging nieuwe kantine


Nieuwe kantine (nu nog schoolgebouw)
 

Familie/vrienden toernooidag 9 juni 


Het seizoen is volledig op gang en dat betekent ook weer tijd voor een familiedag. Dit jaar een ouderwets familie/vrienden toernooi.
Je kunt je vanaf nu opgeven!!
Mail naar evenementencommissie@northernstars.nl
> Graag aangeven of je mee wilt doen als individu, koppel of als groep.

We houden je via social media, groepsapp. en e-mail op de hoogte over de aanvangstijd en verdere bijz.heden.

We hebben er zin in!!
groet van de evenementen commissie
Nick, Rolf, Marleen, Marijke, Ronny en Marjan
 
 

Koningsdag 2018 

   

Wat was het een topdag!! We hebben 462 euro opgehaald met de verkoop en nog eens 166 euro met schminken samen een bedrag van 628 euro voor het interieur van onze nieuwe kantine!

Alle leden bedankt v het inbrengen van jullie spullen. Froukje, Sander & Finnerieke en schminkers Helga&Nienke bedankt voor jullie inzet!
 

Poiesz JSA uitslag en winnaars


Wie de uitslag nog niet mee heeft gekregen op social media en/of de groepsapp. Tijdens de JSA gala in het FEC hebben onze toppers een cheque mogen ontvangen van 1070 euro. Binnen de vereniging was er nog een extra prijs te winnen voor degene die de meeste sponsormunten van hun team wisten te verzamelen.
Leon (Bee-Ball), Rowan (Pupillen), en Loren (Aspiranten) gefeliciteerd!!

 

AVG wetgeving 


Ook onze vereniging heeft te maken met de per 25 mei 2018 ingaande Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We zijn verplicht u hierover te informeren. Tevens is het onvoldoende om de al verstrekte toestemming die we digitaal via uw inschrijfformulier vast hebben gelegd onvoldoende. Met ingang van de AVG wetgeving zijn wij vanaf 25 mei verplicht uw schriftelijke toestemming en handtekening hiervoor in ons bezit te hebben.
 
Tijdens de training van week 19 of 20 krijgt u dit formulier uitgereikt. U kan ook het formulier aanvragen bij ledenadministratie@northernstars.nl 
Na invullen en ondertekenen van het formulier deze inleveren bij trainer of scannen en mailen naar bovenstaand mailadres.
 
Alvast bedankt voor uw medewerking het kan onze vereniging een hoop narigheid opleveren wanneer we dit niet op orde hebben.
 
 

Van harte gefeliciteerd!      

Marcel Bergstra – 9 mei Youri Sloot – 16 mei
 
Jan van Asperen – 19 mei
 
Hansko Mebius – 20 mei
 
Aliette Miedema – 20 mei
 

Bouw ons nieuwe honk

 
Iedere bijdrage voor o.a. interieur, terras en alle andere zaken die nog nodig zijn is meer dan welkom!

Wilt u een doneren??
Dan kunt u uw bedrag storten op
IBAN NL92INGB0004009314
op naam van HSV Northern Stars
onder vermelding van 'Bouw ons nieuwe honk' 
Onze dank is groot!
 
 

Met dank aan onze sponsoren: