Nieuwsbrief november 2017

  

  

Een woord van de voorzitter

Hallo mede-honkbalfans,

Op 1 juni 2015 mocht ik voorzitter worden van onze prachtige honkbalvereniging. Een verantwoordelijkheid die ik met veel plezier op me heb genomen. Voorzitter zijn is een zeer veelzijdige functie, waarbij veel verschillende aspecten aan bod komen. Dit heeft het tot een interessante en leerzame periode gemaakt. 

Ik had de volledige zittingsperiode van 3 jaar graag volgemaakt, maar de toekomstplannen voor ons gezin hebben ertoe geleid dat wij met ingang van 1 maart 2018 naar een ander gedeelte van Nederland verhuizen. Dit betekent dat ik met ingang van 28 februari 2018 mijn functie als voorzitter noodgedwongen moet neerleggen.

Onze secretaris, Jolanda Sloot, zal de functie van voorzitter ad interim op zich nemen tot de ALV in juni. Ons algemene bestuurslid, Nick van Ommeren, zal op zijn beurt de functie van Secretaris ad interim overnemen. 

Hiermee zijn de 3 hoofdfuncties van het bestuur ingevuld, maar wordt het oorspronkelijke 5-talige bestuur straks teruggebracht naar een 3-koppig bestuur. Daarnaast zijn er in ieder geval 2 andere zeer belangrijke functies op dit moment nog niet ingevuld, te weten de TC en het wedstrijdsecretariaat. De bestuursfuncties en deze 2 kaderfuncties zijn van essentieel belang voor het goed kunnen functioneren en daarmee ook het voortbestaan van onze mooie honkbalvereniging. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat er voor het einde van het jaar vrijwilligers naar voren zullen stappen die deze functies op zich willen gaan nemen. 

Voor het seizoen van 2018 staat Northern Stars weer met alle teams op het veld en in de competitie en qua ledenaantal zijn we leuk gegroeid. Allemaal dingen waar we als vereniging trots en ook vooral zuinig op moeten zijn. Ik wens alle leden heel veel honkbalplezier en een mooie competitie. Tot ziens en bovenal... Let's play ball!!

Met hartelijke groet,

Lisette

 

Bestuurszaken


 Ze zeggen dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, en dat is in het geval van onze nieuwe kantine zeker ook het geval. We proberen op het moment meer informatie te krijgen over een 4-tal punten die nodig zijn voor de vergunningaanvraag. Zodra we deze informatie compleet hebben, kan de aanvraag opnieuw worden ingediend en zijn we weer een stapje dichterbij.

 Het materiaal voor de afscheiding tussen de materiaalhokken en de slagkooi is inmiddels binnen. Een groep vrijwilligers zal binnenkort het materiaal plaatsen, waarvoor onze dank!

 Op 14 oktober is op onze velden het SunsetSlowpitch toernooi gehouden, dat tot stand is gekomen door samenwerking van De Barbershop, DJ Sunset en Northern Stars. Er is veel positieve feedback geweest vanuit de deelnemende teams en dit toernooi kan zeker als een succes de boeken in. Onze hartelijke dank aan de organisatie!

Vrijwilligers in het zonnetje


Frank Bruinsma en Marcel Meijer hebben beiden aangegeven dat ze hun functies aan het einde van dit seizoen zullen neerleggen. Beide heren zijn al jarenlang bij de club betrokken en hebben ook verschillende takenen werkzaamheden gedaan voor de club. 

Frank is momenteel onze wedstrijdsecretaris en Marcel doet onder andere het materiaalbeheer, trainer/coach-overleg en is een gewaardeerd lid van de onderhoudscommissie. Ze hebben zich beiden altijd voor de volle 100% ingezet en hebben de functies uitmuntend vervuld! 

Als bestuur willen wij hen bij deze dan ook heel hartelijk bedanken voor hun enorme inzet! Tijdens het slotfeest nemen we graag nog even gebruik van de gelegenheid om persoonlijk ook nog te bedanken voor alles wat ze gedaan hebben. 

Verderop in de nieuwsbrief vinden jullie de vacature voor wedstrijdsecretaris. Doordat Marcel vele verschillende functies bekleed, gaan we dat nog opdelen en komen we daar later nog op terug. Het materiaalbeheer gaat in ieder geval overgenomen worden door Manon Scheffer. 

Afsluiting honk/softbalseizoen 2017

In de nieuwsbrief van oktober hebben we jullie al geïnformeerd hoe het seizoen voor H1&H2 is verlopen. De rest van de teams waren toen nog met de competitie bezig. Daarom hieronder een woord van de trainers hoe deze teams het seizoen hebben afgesloten.

BeeBall

Na even weg te zijn geweest heeft op 31 mei weer de eerste training van Beeball plaatsgevonden. De eerste training was gelijk een groot succes, er kwamen wel 7 enthousiaste kinderen meedoen! Twee weken na de eerste training mochten onze beeballers gelijk mee doen aan de jaarlijkse Beeball-dag die in het Noorden gehouden werd bij de Pioneers in Assen. Dit was een geweldige dag voor onze aanstormende talentjes en,aangemoedigd door de Beeball-mascotte, hebben ze het heel goed gedaan! Voor en na de zomerstop zijn er nog 2 toernooitjes geweest bij de Blokes en de DrachtenDiamonds, waar ze verwend werden met poffertjes en knakworsten en superleuke warming-ups. Volgend seizoen hopen wij zelf ook weer een toernooitje te organiseren. De beeballers hebben geen winterstop, dus ze zijn nu al weer volop aan het trainen in de zaal. Ondertussen hebben de Little Stars 5 getalenteerde leden die elke training en elk toernooitje beter worden! Hopelijk groeit het team snel, hoe meer kinderen hoe beter! De beeballers trainen onder leiding van trainer Jeroen Jousma op woensdag om 16.00 in de sporthal bij de school op de Menno van Coehoornstraat. Ken je nog iemand (van 5 t/m 8 jaar) die mee zou willen doen, laat diegene dan vooral een keer komen kijken of mee trainen!

Pupillen

Het seizoen van de pupillen is anders dan andere seizoenen geweest. Wegens een tekort aan spelers is er een samenwerking aangegaan met de pupillen van Drachten Diamonds. 
Alhoewel een eigen team natuurlijk altijd de voorkeur heeft, hebben ze een prachtig seizoen gehad. Ze hebben zich heel snel aangepast aan het spelen met derden, wat een prachtige 3e plaats in de eerste helft van de competitie en een 5e plaats in de tweede helft van de competitie heeft opgeleverd. De slaggemiddelden met uitschieters naar ruim 0.800 getuigen hier ook van.Alle spelers hebben gedurende het seizoen een enorme ontwikkeling laten zien, het enthousiasme en de inzet tijdens de trainingen heeft hier zeker aan bijgedragen.

We hebben inmiddels afscheid genomen van Femke en Isolde, die zijn doorgestroomd naar de aspiranten. De resterende spelers hebben inmiddels de eerste trainingen in de zaal al weer achter de rug.
Op naar het seizoen 2018, ze hebben er al weer zin in!

Aspiranten

De aspiranten hebben in 2017 een dubbele competitie gespeeld, evenals vorig jaar, wat ook al geen succes en meerwaarde liet zien. Dat gezegd hebbende was het een prachtig seizoen. In de 1e competitie van maar liefst 5 wedstrijden zijn we als 2e geeïndigd achter de overall kampioen uit Veendam, de Blokes. De 2e competitie heeft tot begin oktober geduurd en behelste 13 wedstrijden. De start verliep wat wisselvallig, maar het einde was fantastisch met winst op de nummers 1 & 2,respectievelijk de Blokes en de Pioneers, wat resulteerde in een zwaarbevochten 3e plaats.

Een prachtig resultaat waar iedereen trots op is!

Softbal

Het is stil op de zondag rond het softbalveld. Waar twee jaar geleden ons damesteam regelmatig wedstrijden speelden onder luid gejuich van een enthousiast publiek, is de stilte nu bijna oorverdovend. Het is echter tijd om de stilte te doorbreken! Al twee jaar lang zijn de dames bezig om een nieuw team samen te stellen en een trainer te vinden. Dat heeft tot resultaat gehad dat er nu dertien enthousiaste dames klaar staan om de competitie in te gaan. 

Het softbalteam heeft ervoor gekozen om dit jaar eerder met de wintertraining te beginnen, om ervoor te zorgen dat dit splinternieuwe team bij aanvang van het nieuwe seizoen klaar is om wedstrijden te gaan spelen. Ook zijn de dames in gesprek met een potentiële nieuwe trainer om het leerproces te versnellen. Dit team heeft zeker ook een compliment verdiend. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen en enthousiasme is het gelukt om het softbalteam niet alleen draaiende te houden, maar ook om het uit te breiden en klaar te stomen voor de competitie. Zij kijken er dan ook naar uit om jullie allemaal weer langs de kant te zien juichen in het nieuwe softbalseizoen.

Eindfeest 2017

Zo aan het einde van het seizoen is het weer tijd voor ons jaarlijkse eindfeest!!! Geef je voor woe 15 november op
via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Einduitslag Jumbo spek je clubkas actie
De actie is afgesloten. Dinsdag 7 november heeft onze vereniging een mooie cheque mogen ontvangen van 262,36 
 

Oproep

We zijn op zoek naar leden, of mensen binnen hun netwerk, die verstand hebben van of ervaring met vergunningaanvragen voor gebouwen of wellicht verstand hebben van:

• meten / bepalen van ventilatie
• riolering
• asbest
• vluchtroutes binnen gebouwen

We zouden graag zo veel mogelijk informatie over deze onderwerpen verzamelen om een succesvolle aanvraag te kunnen doen.

Kun je ons verder helpen of ken je iemand anders die ons verder kan helpen (bij voorkeur kosteloos), neem dan contact op via tel. 06-21861094 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Alvast bedankt! 

Openstaande vacatures


Vacature TC (bestuursfunctie)

In hoofdlijnen bestaan de taken van TC uit:

• Samenstellen en laten functioneren van de verschillende teams.
• Invulling, coördinatie en begeleiding van het kader.
• .... lees hier verder


Vacature Evenementencommissie

Ben jij sterk in communicatie en promotie en vind je het leuk om evenementen te organiseren, dan zijn wij op zoek naar jou!! We hebben inmiddels 2 nieuwe leden voor deze commissie gevonden, maar zouden graag nog 2 extra vrijwilligers aan deze commissie toevoegen. Immers, vele handen maken licht werk!

... lees hier verder
 

Vacature Wedstrijdsecretariaat

De primaire verantwoordelijkheid van het wedstrijdsecretariaat is een goede organisatie van de wedstrijden van de verschillende teams. Daarbij worden de volgende taken uitgevoerd. 

...lees hier verder
 

Vacature websitebeheer(vacant per 1 maart 2018)
Naast Facebook en Twitter heeft Northern Stars ook een website. De website biedt naast de algemene informatie ook clubkleding aan via de webshop. Onze website is gebouwd in Joomla! en is eenvoudig opgezet. De content (inhoud) van de website wordt door het bestuur of clubleden aangeleverd. Naast de website hebben we ook een youtube kanaal waarop eventuele wedstrijden en clubevenementen kunnen worden geplaatst. Tevens ben je backup voor het uitsturen van de nieuwsbrief (het digitaal versturen via een separate tool, niet het schrijven van de nieuwsbrief). 

Vind jij het leuk om onze vereniging digitaal bij te staan en vind je het leuk om af en toe de (team) pagina's te 'verversen', foto's te plaatsen of de nieuwsbrief te posten, laat het ons weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Een overdracht is zeer wenselijk, dus laat zo snel mogelijk van je horen.

Van harte gefeliciteerd!


Femke Mud – 8 november

Gabor Matko – 9 november

Jos van Steijn – 23 november

Lucas Osterveen – 25 november

 

Wilt u doneren??
Dan kunt u uw bedrag storten op
IBAN NL92INGB0004009314
op naam van HSV Northern Stars
onder vermelding van 'Bouw ons nieuwe honk' 
Onze dank is groot!

Met dank aan onze sponsoren: